Джинджифилови сладки

Джинджифилът е ароматна подправка, която се използва широко в кулинарията и сладкарството по цял свят. С джинджифил се приготвят сладки, хляб и т.н. Съчетан с не по-малко ароматните канела, лиминови и портокалови корички се получава една прекрана феерия от аромати, които съблазняват и приканват да опитате още и още сладки.
Рецептата е бърза и лесна за приготвяне, а резултатът е впечатляващ. Можете да направите сладките за Коледа в най-различни формички - например елички, отрупани с пудра захар, или да ги украсите с белтък и пудра захар. Вкуът на джинджифиловите сладки е невероятен!

Необходими продукти:
85 г масло
3 с.л. захар
100 г мед
1 яйце
350 г брашно
1/2 к.л. сода бикарбонат
1 с.л. джинджифил на прах
2 к.л. канела
2 с.л. настъргани лимонови и портокалови корички


Начин на приготвяне:
В дълдок съд се разтопяват маслото, меда и захарта. След като сместта изтине се добавя яйцето. Отделно се разбъркват брашното, содата, канелата и джинджифилът и се добавят към сместта. Накрая се прибавят  цитрусовите корички.
Тестото се омесва и се оставя на хладно 1 час да стегне. След това се разточва с дебелина около 5 мм и се изрязват формички по желание.
Джинджифиловите сладки се пекат върху хартия за печене 6-8 мин във фурна загрята на 200 градуса.

Коментари