Преди време бях яла в Несебър рапани, но не бях останала очарована. Скоро обаче се наложи да ги приготвям. Мъжът ми извади от морето доста рапани, а аз не знаех никакви рецепти Поразрових се в интернет и понаучих някой рецепти. Едната рецепта е за панирани рапани, а другата е рапани в масло. Така били ставали най-вкусно. Е, щом така казват хората и аз реших да пробвам. Трябва да ви кажа, че и двете рецепти са супер вкусни.
След това по нормалния начин ги панирате с брашно и яйце или с паста патафри. Поднасяте с парченца лимон и се наслаждавате на морската храна!
Паста Патафри: Разбивате белтъка на сняг, а в друга купа разбивате брашно, жълтъка и малко бира. След това прибавяте разбития белтък. Пастата трябва да е гъста, за да остане по месцето.
Съвет: Когато панирате, не е хубаво да го панирате в силно сгорещено олио - по-добре става, когато е по-слаб огъня, за да може да се сготви, иначе рискувате то да остане сурово.
Коментари