Паниран патладжан

Леле, ей такава вкусотия скоро не бях яла! Не мога да ви опиша колко е вкусно. Аз не съм голяма почитателка на патладжана. От време на време го ям пържен, но една приятелка ми сподели за паниран патладжан! Пробвах и си облизах пръстите. Ако искате вярвайте, а най-добре да пробвате. Рецептата е лесна, а резултатът е чудесен!

Необходими продукти:
патладжани (колкото искате)
сол
яйца - горе-долу отива едно яйце на един патладжан
брашно и олио

Начин на приготвяне:
Патладжана се измива и се нарязва на колелца или филийки, кой както предпочита! Ако искате можете и да го обелите.  За да не горчи патладжана, се осолява много добре от двете страни и се оставя няколко часа да си пусне "черната" вода. Това е сока, който горчи. 
След това го овалвате в брашно, топвате парчетата в разбитите яйца и панирате в сгорещеното олио. Когато панирате без значение какво, не е хубаво да го панирате в силно сгорещено олио - по-добре става, когато е по-слаб огъня, за да може да се сготви това, което панирате.
Панираният патладжан чудесно се комбинира със салатка домати и сиренце. А ако имате и хубаво топло хлебче .... Е, да ви е вкусно!

Коментари