Необходими продукти:
до 500 гр. спанак
200-300 гр. сирене
3 яйца
1 пакет точени кори за баница
олио
Начин на приготвяне:
до 500 гр. спанак
200-300 гр. сирене
3 яйца
1 пакет точени кори за баница
олио
Начин на приготвяне:
Почистения и добре измит спанак се попарва за около 2-3 мин. във вряща подсолена вода и след това се изважда и отцежда от водата.
В намазнена тава се редят 2 листа кори, поръсва се с натрошено сирене и 1-2 л. олио. В зависимост колко е спанака се нареждат и 2-3 пласта от спанака, така че да има после във всяко парче. За да е по-сочна баницата корите се редят като се късат на по-малко парчета.
Когато всичко е наредено, баницата се разрязва на сектори или квадрати. Отделно се разбиват яйцата и към тях се добавя 1 ч.ч. топла вода - внимавайте да не е много гореща, защото иначе ще се пресече яйцето. Ако се притеснявате, може да добавите вместо вода лимонада. Заливате баницата, така че сместа да се разнесе на всякъде като си помагате и с лъжица. Накрая надупчвате баницата на няколко места с вилица. Така яйцето ще се разнесе и навътре. Печете до зачервяване и после се наслаждавате на вкусната баница с чаша айран!
Да ви е сладко!
Коментари