Бисквитената торта е един от най-бързите и лесни десерти. В същото време става вкусна и лека - идеална е за горещите летни дни. Аз лично я харесвам през цялата година. Бисквитените торти позволяват всеки да развие фантазията си не само в украсата, но и в използваните материали - какви бисквити, какъв крем и т.н. Ще предложа един много бърз начин за приготвяне на бисквитена торта. По желание може да се направи и като отделни пастички.
Необходими продукти:
1 кут. шоколадови бисквити "Престиж"
1 пак. Крем Оле на др. Йоткер - шоколад
400 мл прясно мляко
кокосови стърготини за поръсване
1 пак. желатин
Начин на приготвяне:
Първо се разтваря желатина по указания на опаковката начин. Аз го правя като в хладка вода - около 200 гр. изсипвам пакетчето и оставям желатина да набъбне за около 10 мин. След това в друг по-голям съд сипвам много гореща вода и поставям купата с желатина в нея. По този начин разтварям желатина на водна баня. Става изключително бързо и няма нужда от варене на котлон.
В йенска тенджера нареждам бсквитите наобратно - с дъното нагоре и после поръсвам с кокосовите стърготини. След това заливам със желатина и оставям в хладилника за около 5-10 мин да стегне. Бисквитите се редят на обратно, защото след като се обърне тортата, после при сервиране да могат да изглеждат добре.
Докато изчаквам желатина да се стегне, разбивам с миксер крема по указания на опаковката начин - за 3 мин със студено прясно мляко. След това започвам да редя - крем, бисквити, крем, докато най-накрая отгоре наредя само бисквити - все пак след това те ще са дъното на тортата. После оставям в хладилника да се стегне - колкото по-дълго, толкова по-добре. Най-много една нощ.
На другия ден накисвам йенската тенджера във вряла вода, за да мога по-лесно да обърна и поставям готовата бисквитена торта в поднос. При пожелание може да се украси със сметана.
Бисквитената торта може да се направи и с най-обикновен крем нишесте, с обикновени бисквити или бисквити "Закуска", ароматите могат да са ванилия, шоколад или всякакви други вкусове, може да се украси с шоколадови пръчици, захарни пръчици, топинг, плодове, ядки или кой както иска може да я направи. Обръщането на бисквитената торта също е пожелание. Аз предложих един бърз, лесен и ефектен начин за приготвяне и сервиране.
Коментари