Тиквички с ориз

Необходими продукти:

2 ч.ч. ориз
2 тиквичка (средно голяма)
копър
лук
черен пипер
олио или зехтин

Начин на приготвяне:

В тава се сипва малко олио или зехтин, загрява се и се запържва в нея лукът. После се прибавя нарязанитета на кубчета тиквички. Оставя се малко да се позапържи - около 3 мин. като се разбърка от време на време. После се прибавя оризът. След като малко и той се запържи, се сипва вода - може и зеленчуков бульон. Накрая се прибавя сол и черен пипер. Пече се в фурна загрята около 200 градуса.
По желание малко преди да е готово ястието може да го залеете с разбити 2 яйца и половин кофичка кисело млако.
За любителите на месцето - ако желаете може още в началото да прибавите и пилешки бутчета. Тогава ястието ще стане печени пилешки бутчета с ориз и тиквички.
Да ви е сладко!

Коментари