Тиквички с ориз

Необходими продукти:
1 ч.ч. ориз
1 тиквичка (средно голяма)
копър
лук
олио или зехтин

Начин на приготвяне:
В тенджера се сипва малко олио или зехтин, загрява се и се задушава в него лукът. После се прибавя и нарязаната на кубчета тиквичка и се оставя и тя малко да се задуши - около 3 мин. като се разбърка от време на време. Накрая се прибавя оризът и се сипва вода - може и зеленчуков безсолен бульон. Котлонът се намалява на 2, за да не загори оризът на дъното. Водата се прибавя постепенно като непрекъснато бъркате. Най добре става с дървена лъжица. Когато всичко омекне, прибавяте копъра и пасирате.
При по-големите бебета, 10 месеца и по-големи, можете само да намачкате яденето, за да започне бебето да се учи да дъвче.

Коментари