Пюре от моркови/ картофи/ ябълки

Сварявате избрания плод или зеленчук. Ябълките са готови много бързо, картофите и морковите стават по-бавно, но трябва да са добре сварени. Когато приготвяте пюрето използвайте по 1 брой от съответния плод. Децата не ядат колкото нас възрастните. След като са много добре сварени, се пасират с миксер. Прибавя се малко кърма или адаптирано мляко, или преварено пастьоризирано мляко до получаване на желаната консистенция и щипка захар.

Този тип пюрета са подходящи за всички деца.

Пюретата от моркови или ябълки, можете да ги правите в по-големи количества за консервиране. Трябва само след като ги запечатате в бурканчета от лютеница да ги подварите 10 мин. за капачките. После аз ги прибирам в хладилника за по-сигурно. Е, правя приблизително около 5-6 бурканчета наведнъж.

Коментари