Пюре от ябълки и моркови/картофи и грах/ картофи и броколи/ картофи и моркови/ картофи и праз лук/ тиква

През 5 месец въведох съчетанието на два вида плодове или зеленчуци. Правех пюрета от ябълки и моркови, картофи и моркови, картофи и броколи, картофи и грах, картофи и праз лук - около 5 см от бялата му част. Към картофените пюрета преди пасирането им прибавях и по малко краве масло. Задължително слагах и по малко захар. Разреждах с преварено пастьоризирано мляко или топла преварена вода. Започнах да давам и пюре от тиква - много добре действа при запек. Успоредно с това давах и пюрета само от моркови и само от ябълки.


Консервирах единствено пюрета от тиква, ябълки, моркови и ябълки и моркови, като при тях не съм слагала мляко.

Коментари