Картофени кюфтета

Продукти:
1 кг картофи
1 гл. кромид лук /може и пресен лук/
300 гр. сирене
3 яйца
сол
черен пипер
босилек
брашно
олио за пържене

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват и сваряват. След като са готови, се настъргват с ренде. Прибавя се ситно нарязания лук, сирене и подправките. Накрая се прибавят яйцата и сместа се обърква много хубаво. От нея се правят кюфтенца, които се овалват в брашно и се пържат. За да не се разпадат при пържене, олиото трябва да е добре загряло и след като се поставят в него, се гледа картофените кюфтета отстрани да се зачервят и тогава се обръщат от другата страна.

Коментари

Анонимен каза…
А бихте ли ми казали дали пържените картофи могат да се консумират с джин с тоник?
Zdravka каза…
Разбира се, че могат - стага да сте в подходящата компания :)