Бърза бишкотена торта с Маскарпоне

Всеки обича тортите, но приготвянето им изисква време и усилия. Затова един ден реших да експериментирам и направих тази торта. Много е лесна, бърза и много вкусна, което е най-важното! Гледах в различни ТВ предавания как купуват и използват Маскарпоне за всякакви сладкиши и торти и реших и аз да купя. Опитах го - според мен маскарпонето е италианския вариант на нашата заквасена сметана. Следващия път ще изпробвам тортата със заквасена сметана!

Необходими продукти:
1 пак. бишкоти
250 гр. Маскарпоне
1 пак. крем Ole на Dr. Otker - ванилия
400 мл. прясно мляко
2 с. л. пудра захар
плодове или други шоколадови или захарни фигурки за украса

Начин на приготвяне:
Приготвя се кремът на Dr. Otker по указания начин на опаковката. Маскарпонето и пудрата захар се объркват много добре и после се смесват с ваниловия крем. По този начин кремът не е нито много течен, нито много твърд. В тавичка или поднос се редят бишкоти, които се напръскват с прясно мляко, след това се слага от крема и после пак бишкоти и крем. Така докато продуктите свършат. За украса можете да използвате банани, киви или кой каквото поиска или има вкъщи - кокосови стърготини, шоколадови пръчици и т.н.
Нямах време да снимам тортата, защото стана много вкусна и веднага беше изядена! Ако я оставите да престои една нощ в хладилник, бишкотите ще омекнат и ще стане още по-вкусна. Обещавам следващия път да я снимам! Да ви е сладко!

Коментари

Unknown каза…
Много хубава рецепта!